Onze goede doelen

Elk jaar zetten we ons opnieuw in voor een of meerdere lokale goede doelen die aangeven dat ze onze steun kunnen gebruiken.

Die hulp verlenen we op verschillende manieren.
We zamelen geld in door verkoopacties op poten te zetten, zoals onze Sintactie en de verkoop van BBQ- pakketten voor vaderdag. Ook evenementen zoals een concert, afterwork, winetasting of bingonamiddag staan elk jaar op de planning.
Daarnaast bieden we ook praktische hulp door te gaan helpen op benefietacties van de goede doelen zelf.
Ten slotte trachten we door het geven van lezingen en informatieavonden onze eigen omgeving en het brede publiek bewuster te maken van belangrijke sociale kwesties die voor velen dagelijkse realiteit zijn.

Goede Doelen 2024-2025

Ter Bank
See the able, not the label
BO Ter Bank

Het buitengewoon secundair onderwijs van Ter Bank biedt onderwijs aan jongeren met ontwikkelingsvertraging of verstandelijke beperking, evenals aan jongeren met een (rand)normale begaafdheid en een autismespectrumstoornis. Met 224 leerlingen streven zij naar functioneel leren, zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.


Lees meer 


HONK 


HONK is een initiatief van een vriendengroep jongeren met een beperking. Hun vriendschap en zelfredzaamheid vormen de kern van dit project, waarbij ze samen budget en zorg delen.


Lees meer

Fara 

Fara – Begeleiding rond zwangerschap – Kzitermee.be

Fara vzw, gevestigd in Heverlee bij Leuven, ondersteunt vrouwen, koppels en hun omgeving die geconfronteerd worden met moeilijke zwangerschapskeuzes. Ze bieden begeleiding zowel voor, tijdens als na deze keuzes. 

Lees meer